Защо ще гласувам на местните избори в град Казанлък


  1. Защо ще гласувам.

Може би не знаете, но с около 600-700 гласа се избира 1 общински съветник. Когато разбрах това си казах, „Но това е толкова малко! За жълти стотинки с малко приятели и подчинени служители може да се заемат и купуват кметски и общински места!“. Това е наистина така и възмущението и отвращението на честния човек към политиката, неговата свобода да не гласува, водят до това, че управата я избират нечестните хора и циганите ( ‘чест’ и ‘далавера’ за това отдавна не-малцинство са понятия, които обикновено срастват).

И управата се избира лесно и твърде евтино.

Другото, което може би не знаете е, че масовите разкрасителни ремонти, които ‘замазват очите’ се правят с пари по европейски проекти, които са разпределени за всички общини, без значение дали някой от общините си е мръднал пръста да ги извоюва (достатъчно е просто да се попълнят представените формуляри). (Справка за това може да намерите в ИСУН – информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Active , където може да намерите и справка по какви проекти да кандидатствате вие).

Става дума за стотици милиони левове, които директно влизат в общините, независимо от коя партия и какъв човек е кметът. Кметът има най-голяма власт да краде от тези милиони, директно и индиректно чрез фирми и свои хора, В голяма степен това важи и за хората от общинския съвет, които са единственият контролен орган, който може да контролира процеса на усвояване.

Ето тези хора: 1 кмет и 20-30 общински съветници за малък град като Казанлък се купуват с по 700 гласа на човек (заради ниското гласуване) и ако не ги изберем ние, ще ги изберат циганите и мутрите. За жълти стотинки.

Какво е следствието? – Парите от Еврофондовете са основното, с което е възможно да се подобри икономиката и инфраструктурата на един град. Това не означава да се сложат 1000 пейки и 800 лампи в Розариума, да се санират (пак по тези проекти) жилищата на циганите, а означава да се създадат реални възможности за работа и за по-високи заплати в този град – за този, който работи, а не за този който краде и разбива вилите. Да се промени малко визията на този град, чиято архитектура е аптека, банка, аптека, банка – заем, лекарство, заем, лекарство.) Ако „повече работни места и по-високи заплати“ ви се струва клише – вижте  в ИСУН милионите, които се отпускат на общините от ЕС именно за това, после вижте как те ще изчезнат в алчни джобове.

2. За кого ще гласувам и защо за него?   >>>> написах тук в отделен пост, за да не е тази ми публикация пряка агитация.

д-р Георги Петков (ФФ на СУ)

казанлък - местни избори

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s